Terminskurser

Terminskurser

Meditation i rörelse – enligt TaraSky metoden

Träningen består av en serie meditativa och dynamiska rörelser som ökar koncentrationen, kroppsmedvetenheten och smidigheten. Rörelserna utförs stående och liggande. Genom enkla övningar samordnas kroppen och psyket vilket främjar den fysiska och psykiska hälsan. TaraSky metoden stärker balans, motorik, andning, koncentrationsförmågan och sänker stressnivån. Metoden förbättrar inte bara den fysiska hälsan, utan sinnelag och känslor blir stabilare. Vi lägger särskilt fokus på kvinnokroppen.

  • Våren 2020
  • Måndagar 17.00 – 18.30
  • Måndagar 19.00 – 20.30
  • Hösten 2020
  • Måndagar 17.00 – 18.30
  • Måndagar 19.00 – 20.30

barn

 

 

 

 

10 gånger 90 minuter per gång

Pris 2.200 kronor
Kurserna äger rum i centrala Norrtälje.
Max 7 deltagare per grupp.

Det anordnas även sommarkurser i meditation i rörelse för barn och vuxna i skärgården.  Kortkurser 90 minuter per gång.

-” Det främsta hindret till hälsa i vår tid är splittrad och ofokuserad energi”-

Träningen ”meditation i rörelse” består av rörelser som stärker kroppen, ökar livskraften, balanserar cirkulationen och verkar stimulerande på de inre organen. Ämnesomsättning och blodcirkulation ökar och blodtrycket sänks. Nervmuskelfunktion, lymfflöde och hormonbalans stimuleras.Genom att träna andning och motorik påverkas hjärnans rytm på ett gynnsamt sätt. När blod- och lymfcirkulationen stimuleras, förs slaggprodukter bort från kroppens celler så att syre och näringsämnen tillförs på nytt. Träningen tillfredställer också kroppens behov av återhämtning i form av mikropauser, vilka påskyndar kroppens och hjärnans återhämtningsprocess. Att övningarna är så effektiva beror till stor del på att man kombinerar andning, tanke och rörelse. Lederna mjukas upp. Andning, hjärta och nervsystem påverkas vilket i sin tur förbättrar matsmältning och sömn.
-” Alla sover så gott efter ett träningspass”-
Träningen ger oss ett redskap för avspänning och reducering av stress. Den stimulerar och stärker leder, muskler, senor, nervbanor och cirkulationen på ett naturligt och välgörande sätt.